fredag 23. september 2011

Og enda seks til...

Ja, så er de siste boerne hentet. Nå har vi 13 geiter og tre bukker til sammen: En fin liten flokk. Det får vel holde for i år. Så får vi se om det kommer noen killinger til våren. Her er bilde av de seks geitene vi har hentet i dag. Flere bilder kommer etterhvert. Regnvær gjorde det vanskelig å fotografere så mye i dag.
Og så ble det omsider noen flere bilder. Her er ei av de siste geitene våre, Fia(byttet navn fra Tulla). Hun koser seg i det flotte været.
Her er den yngste av geitene våre: lille, søte Vanilje.










Og her er Pelle, en av de flotte bukkene våre som har funnet seg en munnfull.

tirsdag 20. september 2011

Flokken øker

I dag har vi vært og hentet ennå flere boere: 2 flotte bukker og fire geiter. Det blir spennende å se hvordan de nye geitene finner seg til rette med de vi har fra før. Foreløpig ser det ut som om de holder seg litt unna. Tror nok at de blir en del av flokken etterhvert. Her har Snehvit fått smaken på klunger(villroser).
Og her er lille, søte Pippi...
...og Tingeling.
De to flotte bukkene våre, Ramadeus (øverst) og Pelle (nederst) har funnet seg godt til rette hos oss.


søndag 11. september 2011

To nye geiter

Så har vi vært og hentet to nye geiter. Her ligger de inni hengeren, klare til å komme til sitt nye hjem.

Spennende både for dem og oss når de skal treffe de to vi har fra før, men det gikk greit. Bukken vår syntes tydeligvis at det var helt greit med flere damer, og Alma satte nykomlingene på plass og markerte raskt at hun vil være sjef. Her er de to nykomlingenen våre.

Vi gir dem navn fra starten av alfabetet og utover. Alma var først, så hun fikk A. De to nye ble da Beate og Cecil. De to er vant til å bli håndtert av folk, og veldig rolige og kontaktsøkende.

Så nå har vi altså fått en liten flokk.

lørdag 10. september 2011

Geite-henger

I dag skal vi dra for å hente to geiter til. Forrige gang vi hentet, lånte vi oss en henger med overbygg. Den siste uka har vi brukt på å totalrenovere en gammel henger. I utgangspunktet var den helt råtten, og jeg mente nok at den var moden for å kastes. Ola så råd for den, og har skiftet ut både gulv og karmer. I tillegg har han lagd et solid overbygg, så nå er hengeren god som ny. Jeg er imponert over mannen min.

Her er bilder av den nye hengeren.



 Dyretransport...

..og her er Ola i aksjon.

torsdag 8. september 2011

Våre to første boere


Vi har snakket en stund om å skaffe oss boergeit, og på lørdag var vi og hentet våre to første: Alma og Abraham. Alma er ei fire år gammel geit som tidligere har bodd på en besøksgård. Hun er veldig selskapssyk, og elsker å være sammen med folk. Ei skikkelig kosegeit.

Så er det Abraham, den lille bukken vår. Han er en riktig storsjarmør. Utrolig flott å se på, men litt mer sky enn Alma. Han er ganske ung ennå, så vi håper at masse kontakt med folk vil gjøre ham mer kontaktsøkende... Den første dagen han var hos oss, slapp vi ham inn i ei trø med strømnetting rundt. Han var tydeligvis ikke vant til strøm, og skjønte ikke at han skulle holde seg unna. Da han kjente strømmen, gikk han på gjerdet, og fikk til å sprette over. Han forsvant for oss, og selv om vi saumfor nærmorådet, greide vi ikke å finne ham. Vi trodde nesten han var tapt. Neste dag, etter et døgn, så vi ham langt borte på et jorde. Vi kjørte dit vi så ham, og greide å lokke ham til oss med kraftfor. Nå går han i bånd inntil videre.
Vi ser for oss at han blir en flott bukk etterhvert.

mandag 5. september 2011

Hjellup

Hjellup er en gård som ligger på Fosenhalvøya, nær Trondheimsfjorden. Her driver vi først og fremst med melkeproduksjon, men er også i ferd med å anskaffe oss boergeit. Geitene skal brukes til landskapspleie, men vi håper også at det blir litt kjøttproduksjon med tida. Boergeit er nemlig ikke melkegeiter, men kjøttgeiter. De sies å ha smakfullt og godt kjøtt: en mellomting mellom kalv og vilt.

Vi som driver gården Hjellup heter Marit og Ola. I tillegg bor også Olas foreldre her. De bidrar både med erfaring og arbeid når det trengs. Vi har også tre katter og to hunder av typen langhåret dvergdachs.