fredag 22. mars 2013

Fia fikk trillinger

Seint i går kveld da vi skulle gå og legge oss, oppdaget vi at Fia var igang med kjeing. Så var det bare å kle seg og gå i geitefjøset. Vi var litt spent på hvor mange kje hun hadde, i og med at hun har gått sammen med Abraham jr. De tre andre geitene som har fått kje etter han, har jo bare fått en hver. Vi trodde kanskje det hadde å gjøre med at han var så ung.

Så var det altså Fia da. Først kom det et bukkekje. Hun roet seg ned og tiden gikk, så vi tenkte at kanskje det bare var  dette ene. Men så begynte hun og presse igjen, og sannelig kom det et bukkekje til. Etter det andre kjeet, var hun urolig, og ikke interessert i å slikke kje nummer to. Etter ennå en stund så vi to hvite bein som stakk ut bak: Ennå et kje var på tur, men det kom med bakenden først. Dette var også et bukkekje. Tre bukkekje! Alle tre er friske og raske, og ser ut til å klare seg fint. Så da får vi bare håpe og tro at Fia greier å produsere nok melk til dem, alle tre. Abraham jr. har ihvertfall klart jobben sin!


søndag 17. mars 2013

Hopp og sprett

Disse to kjeene er ca to uker gamle, og ser ut til å stortrives i hverandres selskap. 

torsdag 7. mars 2013

...og et til

Ja, i går kom det ennå et bukkekje etter Abraham jr. Ser ut som om han bare har fått til et kje hos hver av geitene. Han var vel litt for ung til å greie mer. Men fin kje alle sammen. Dette var ennå større enn de forrige. Det veide faktisk 6 kilo. Artig! Her er den nyankomne sammen med sin mor Lita.

søndag 3. mars 2013

...og så et lite bukkekje

I natt fødte Beate et stort fint bukkekje. Vi oppdaget det på skjermen vi har på soverommet da vi våknet kl. 5.30. Da hadde det nok gått noen timer, og kjeet var allerede oppe og i full gang med å få i seg verdifulle dråper råmelk. Vi veide det i formiddag, og det var hele 5,5 kilo. Ikke verst! Både Cecil og Beathe ble bedekt av Abraham jr. Han var jo ganske ung da paringen foregikk, og vi lurer på om det kan være årsaken til at begge geitene bare hadde et kje hver. Han har gått sammen med tre geiter til, så da blir det spennende å se hvor mange de får. Her er ihvertfall Beate med kjeet sitt.

lørdag 2. mars 2013

Stort, fint geitkje

Sent i går kveld fødte Cecil et stort, fint geitkje. Vi oppdaget det da vi satt og så på TV, og slo over på geitfjøset i reklamepausen. Der var det noe som beveget seg i bingen hennes. Fødselen var akkurat skjedd, og ei svært stolt mor stod og slikket kjeet sitt da vi kom i fjøset. I dag morges veide vi kjeet. Det var hele 5 kilo! Alt står bra til med både mor og barn. Far til kjeet er Abraham jr, en av våre egne bukkekje fra i fjor.