mandag 30. september 2013

Tre nydelige hunder

Lille Baltus vokser og trives. Han har funnet seg godt tilrette sammen med Mira og Belle, og ligger helst mellom dem når han skal sove. Han er en ordentlig hjerteknuser! Her er de tre nydelige hundene våre tatt seg en liten siesta sammen. 

tirsdag 24. september 2013

Flott, stor oksekalv

Så er kalvingen for alvor i gang. I kveld fikk Tine en stor og flott oksekalv. Her er han allerede på beina. Den første smaken av råmelk er visst godt.



søndag 15. september 2013

Velkommen Baltus!

I helga har Marit vært en kjøretur til Gol for å hente hundevalp. Denne gangen ble det en liten hann-valp. Han har fått navnet Baltus. Vi har jo to hunder fra før: Mira på 14 år + og Belle som blir 2 år i november. Mira begynner å bli såpass gammel, og vi vet jo at hun ikke vil leve evig, så da synes vi det er greit med en i reserve. Bella kan jo ikke bli alene.

Vi var spente på hvordan Mira og Bella skulle takle nykomlingen. Så langt ser det ut som om det går helt fint. Og lille, skjønne Baltus smelter hjertene våre totalt. Han er så tillitsfull og fortryllende vakker.

 Vår kjære, gamle, snille og gode Mira holder seg litt på avstand foreløpig.
 Bella og Baltus ser ut til å finne tonen. Ikke godt å si hva de hvisker om.



onsdag 11. september 2013

Kalving med trist utfall

På mandag hadde vi sesongens første kalving på Hjellup. Etter noen måneders sommerferie for både folk og dyr, var det ei kvige som var den første til å kalve. Alt så ut til å gå som normalt, men da kalven endelig kom ut, pustet den ikke. Alt ble prøvd, men det nyttet ikke å få liv i den. Sannsynligvis hadde den fått for mye slim i lungene og luftrøret. Veldig trist! Det var en fin kukalv. Heldigvis går det bra med kviga. 

Om ikke så lenge blir det nye kalvinger, og vi kommer i full gang med melkingen igjen. Nedenfor er det noen bilder fra kalvingen med det triste utfallet.

 Litt drahjelp for å få kalven ut.
 Her ligger den døde kalven. Alt ble prøvd, men den pustet ikke :`(

tirsdag 3. september 2013

Ombygging

Nå er det ikke lenge til kyrne på Hjellup begynner å kalve igjen. Men før det bør fjøset være klart, slik at de kan være der. Vi er igang med ombygging av fjøset, og første etappe er gjort i sommer. Vi har saget opp betonggulvet i halve kufjøset, og lagt ned spalteplank. I den andre halvdelen av fjøset er det allerede spalteplank med fraukjeller under. Nå blir det altså fraukjeller under resten. Vi sparer oss en god del arbeid med måking av møk på den måten, og får bedre plass i fraukjelleren. Men alt er ikke helt klart ennå. Gjødselporten må inn og bingeskillene må på plass. Det er bare å stå på for å bli ferdig!
 Spalteplanken er på plass. Bingeskillene og båsmattene ligger klare til å settes opp.

 Ola igang med å sette inn frauporten.