tirsdag 29. april 2014

Trillinger

I dag morges fikk Lina, ei av geitene våre, trillinger. Hun var ganske diger, så vi regnet med at det kanskje kunne være tre. Det ble et geitekje, med navnet Line, og to bukkekje som har fått navnene Linus og Leonardo. Alle tre er friske og raske, og har allerede fått i seg en god dose med råmelk fra mora si. Artig når det går så bra. Og så er de jo så fantastisk søte! Bare se her.


onsdag 16. april 2014

Årets kattunger

Så er årets kull med kattunger endelig født på Hjellup. Gråpus har fått fire små, og de ble født for et par-tre dager siden. To av dem er pussur-gyldne, og to er svartspraglete med lys snute. Helt skjønne!

Kattemor passer godt på sine søte små. Ikke så lett å få tatt bilde av dem ;D



tirsdag 1. april 2014

Ombygging og fornyelse

Så er neste trinn i fjøsombyggingen på Hjellup i full gang. Forrige uke ble melkestallen støpt, og i går ble den siste forskalingen fjernet. Det rommet som nå skal bli melkestall, inneholdt tidligere to store tresiloer som gikk fra bakkenivå og opp til låven. Disse har ikke vært i bruk på mange år, og ble fjernet tidligere i vinter. Nå er det altså gulvet til melkestallen kommet på plass, og i tillegg har vi fått et stort, fint rom under melkestallen. Planen er at dette og det tilstøtende rommet skal brukes til geitefjøs fra og med neste vinter.

Så har vi også laget ny veterinærinngang til fjøset. Her blir det etterhvert satt opp vegger, og et eget kontor for bonden. Så langt er vi veldig fornøyde! Det gjenstår fortsatt litt arbeid, men dette blir bra! I sommer, mens kyrne er på beite, skal veggen mot fjøset tas ned, og når kalvingen starter i september, står forhåpentligvis den nye melkestallen på Hjellup klar til å innvies.

Her kommer melkestallen, med melkegrave til høyre. Den bakre veggen vender inn mot fjøset, og skal fjernes før vi setter anlegget i drift.
 Melkestallen har kapasitet på fem kyr av gangen.
Rommet under melkestallen er også et stort og anvendelig rom.
 Den nye veterinærinngangen, sett utenfra...
 ...og innenfra. Her skal det settes opp noen vegger etterhvert.