tirsdag 21. august 2012

Tre fine katter

På en gård er man nødt til å ha katt! De gjør en viktig jobb med å holde fjøs, låve, uthus og hus fri for mus og rotter. På Hjellup har vi tre flotte katter. Den eldste av dem heter Pantern. Han er over 12 år, og begynner å få enkelte hvite hår i den ellers så svarte pelsen. Pantern er en forsiktig type, og holder seg gjerne litt på avstand til han har blitt trygg. Han er veldig glad i klapp og kos fra de han kjenner. Her er han.
I tillegg til Pantern, har vi Tigern og Gråpus. De er søsken, og to år gamle. Gråpus fikk sitt første kull med kattunger i år; fire søte små nøster. Hun er en reservert type, men vil gjerne ha kos fra dem hun kjenner. Hun er nok den flinkeste musefangeren vi har, og ingen mus slipper unna hennes kraftige skipskatteklør. 

Tigern er veldig glad i folk. Han følge etter oss når vi er ute i hagen, og gjør alt for litt kos og oppmerksomhet. Når han blir koset med, både sikler og maler han på samme tid. Tigern er også skipskatt, og har ekstra store lapper med kraftige klør. Bra at han er så snill og godlynt. Han sitter gjerne og venter når hundene våre skal ut, og holder dem med selskap. Noen ganger erter han dem, ved å sette seg akkurat så langt unna at de ikke når bort til ham pga. lenken sin. Der kan han sitte og gjøre seg til. Tror igrunn at han ligner litt på en viss katt som han er oppkalt etter... Han er virkelig en spesiell katt!

Her er Gråpus og Tigern i kurven sin.

Begge de to hannkattene våre er kasterte. Så til tider har vi i tillegg til våre egne, noen hannkatte-friere på besøk hos Gråpus. Det er eneste forklaring på kattungene...

Ingen kommentarer: