lørdag 21. mai 2016

Geiter på beite

Våren er her for fullt, og på Hjellup har boergeitene allerede gått ute på beite i noen uker. Det er godt å sa hvordan de koser seg når sola skinner. Når årets kje får oppleve grønt gress for første gang, og kan springe fritt, da koser både folk og dyr seg!

Allikevel har ikke alt gått som planlagt, dessverre. Noen dager etter beiteslipp fant vi den eldste av geitene våre, Alma, liggende i kramper. På tross av iherdig innsats av både dyrlege og oss, greide vi ikke å berge henne. Hun døde fra firlingene sine, og vi var veldig spente på hvordan de skulle klare seg. Vi startet opp med å gi dem melk fra flaske igjen(etter å ha avsluttet ved beiteslipp). Heldigvis var de vant til flaske fra før, og tre av dem vil fortsatt gjerne ha melk fra flaske. De første dagene ropte de en del på mora si, men nå går det bedre.

Inne i fjøset gikk Alma og kjeene hennes i en binge sammen med Almas datter Anna, og nå ser det ut som om hun har tatt på seg fostermorsrollen. Firlingene får ligge sammen med henne og kjeene hennes, og når de roper, svarer hun dem. Så langt har det gått bedre enn vi kunne forvente. Vi krysser fingrene for at det fortsetter sånn.

Her er Alma med firlingene sine, da de var helt nyfødte.

Godt å komme ut til grønt gress!



Ingen kommentarer: